Vaše recepty
Vyzkoušejte skvělý recept, který jste nám poslali
vy sami...
Žebírko v medové marinádě
Na přípravu receptu je potřeba:
- 8 větších brambor
- 1 vanička plnotučného tvarohu
- svazek čerstvé pažitky
- 1 červená kapie
- pepř a sůl podle potřeby
- olej na pokapání
Na žebírka, která si naložíme den předem, potřebujeme:
- 500g vepřových žebírek
- trocha soli a pepře
- 4 stroužky česneku
- 100ml olivového oleje
- 4 lžičky mleté papriky
- 3 lžíčky sójové omáčky
- 2 lžíce medu
Postup přípravy:
Žebírka opláchneme a rozkrájíme na jednotlivé dílky, které vložíme do mísy. Maso opepříme, osolíme a posypeme na plátky pokrájeným česnekem.
Zalijeme olejem, přidáme mletou papriku, sójovou omáčku a med. Rukama promícháme a necháme do druhého dne naložené v chladu marinovat.
Následující den naložená žebírka i s marinádou přendáme do pekáčku, podlijeme mírně vodou a pečeme přiklopené přibližně 30minut. Pak odklopíme a ještě chvilku pečeme, aby maso získalo pěknou křupavou kůrku. Podáváme s plněnými brambory v alobalu.
Brambory důkladně umyjeme kartáčkem a i se slupkou vaříme v hrnci s osolenou vodou doměkka. Tvaroh smícháme s nasekanou pažitkou a na kostičky pokrájenou kapií, směs dochutíme solí a pepřem.
Uvařené brambory vyndáme z hrnce, necháme okapat a jednotlivě balíme z poloviny do alobalu. Poté je podélně nakrojíme, naplníme tvarohovou směsí a dáme do zapékací nádoby. Vše lehce pokapeme olejem a dáme zapéct.
Za recept děkujeme paní Václavě ze Staňkova!