Vaše recepty

Vyzkoušejte skvělý recept, který jste nám poslali
vy sami...

Velikonoční (jarní) perníčky

Na přípravu receptu je potřeba:

Těsto:

  • 400 g hladké mouky
  • 1 lžička jedlé sody
  • 2 lžičky perníkového koření
  • 2 + 1 vajíčka (1 na potření)
  • 140 g cukr moučka
  • 100g Hery

Marcipánová hmota:

  • 200g cukr moučka
  • 200 g sušeného mléka
  • 40 cl vody
  • 5 lžiček oleje mandlová esence
  • potravinářské barvivo (rozmíchat v troše vody)

Postup přípravy:

V míse utřeme cukr se dvěma vejci a změklou Herou. Přidáme tekutý med a koření. Do této hmoty vmícháme mouku se sodou. Vypracujeme těsto, které na vále ještě propracujeme.

Vyválíme z něho 3 mm placku a vykrajujeme velikonoční či jarní motivy, které uložíme na plech vyložený pečícím papírem. Potřeme rozšlehaným vajíčkem, aby se perníčky krásně leskly a pečeme při 180C dozlatova.

Na zdobení (dle vlastní fantazie) jsem použila domácí obarvený marcipán, citronovou a čokoládovou polevu.

Zajíček "sedí" na zelené travičce s obarveného kokosu. Marcipánová hmota : 200g cukr moučka 200g sušeného mléka 40cl vody 5lžiček oleje mandlová esence potravinářské barvivo (rozmíchat v troše vody).