Vaše recepty
Vyzkoušejte skvělý recept, který jste nám poslali
vy sami...
Punč ze šampaňského
Na přípravuje potřeba:
- 1 hrnek vody
- 1/2 hrnku cukru
- 3 ks celé skořice
- 4 hřebíčky
- 2 hrnky brusinkového džusu
- 1/2 hrnku ananasového džusu
- láhev šampaňského
Postup přípravy:
Vodu, cukr, skořici a hřebíčky přivedeme v kastrůlku k varu. Poté stáhneme teplotu a vaříme cca 5 minut.
Vyjmeme skořici a hřebíčky a necháme ve větším džbánu vychladnout na pokojovou teplotu. Poté přilijeme brusinkový a ananasový džus (ve džbánku bychom stále měli mít dost místa na šampaňské!) a necháme chladit v lednici. Před servírováním dolejeme lahví šampaňského a opatrně promícháme.
Podáváme ve sklenicích na šampaňské, jejichž hrdla můžeme první namočit v troše citrónové šťávy nebo sladkého ovocného likéru a posléze v cukru (pro hezčí efekt může být i barevný) nebo cukrářském zdobení.
Počítáme-li s větším počtem hostů, je třeba množství všech ingrediencí násobit.