Recepty
Vyzkoušejte skvělý recept na Vánoční pečivo
Mandlové pečivo
Na přípravu receptu je potřeba:
Suroviny:
- 200 g hladké mouky
- 200 g oloupaných mandlí
- 200 g moučkového cukru
- 200 g másla
- 1 syrový žloutek
- 3 žloutky z uvařených vajec
- žloutek a mléko na potření těsta
- loupané mandle na ozdobu
- Tuk na vymazání plechu
Postup přípravy:
Do prosáté mouky přidáme najemno nastrouhané mandle, moučkový cukr, změklé máslo, žloutek a 3 nastrouhané žloutky z uvařených vajec. Vše důkladně promícháme a necháme těsto do druhého dne uležet. Poté z těsta vykrájíme nebo vytvoříme různé tvary, které přeložíme na tukem vymazaný plech. Těsto potřeme žloutkem smíchaným s mlékem. Tvary ozdobíme rozpůlenými mandlemi a pečeme ve středně vyhřáté troubě (180°C) dozlatova.
Tip: Mandle snadněji rozpůlíte, pokud je namočíte na několik hodin do studené vody. Jednotlivé tvary k sobě můžete slepovat např. marmeládou, Nutellou,…