Vaše recepty
Vyzkoušejte skvělý recept, který jste nám poslali
vy sami...
Domácí trdelník
Na přípravu receptu je potřeba:
- 40 g másla
- 40 g sádla
- 300 g polohrubé mouky
- 100 ml mléka
- 20 g droždí
- 3 žloutky
- 5 lžic cukru moučka
- 1 lžíce rumu
- špetka soli
Postup přípravy:
Z mléka, lžíce cukru a droždí necháme vzejít kvásek. Tuk rozehřejeme a smícháme se zbylými surovinami. Přidáme vzešlý kvásek.
Vypracujeme nelepivé těsto a necháme kynout aspoň 40 minut. Těsto rozdělíme cca na 30 dílů a vyválíme proužky o něco silnější než tužka. Opět necháme kynout aspoň 20 minut.
Kovové trubičky (ty, které se používají na pečení kremrolí) potřeme tukem, namotáme na ně pruhy těsta a rozválíme tak, aby se těsto po trubičce rozprostřelo.
Potřeme bílkem, obalíme dle chuti ve směsi ořechů a cukru nebo v e skořicovém cukru. Pečeme do zezlátnutí cca na 160°C.