Vaše recepty

Vyzkoušejte recept na Borůvkový cheesecake

Borůvkový cheesecake

Na přípravu receptu je potřeba:

Korpus:

  • 130 g máslových sušenek
  • 60 g másla
  • 1 lžička mleté skořice

Náplň:

  • 800 g mascarpone
  • 200 g borůvek
  • 4 vejce
  • 100 g vanilkového cukru
  • 100 g krupicového cukru
  • zakysaná smetana na podávání

Postup přípravy:

Sušenky vložíme do pytlíku a rozdrtíme, poté je promícháme s máslem a skořicí. Vzniklou hmotu důkladně upěchujeme na dno dortové formy, vyložíme pečícím papírem. Pečeme při 180 °C asi 5 minut a poté necháme vychladnout.

Společně rozmixujeme borůvky, vejce, vanilkový a krupicový cukr. Směs poté vmícháme do mascarpone. Hotovou směs vlijeme na předpečený korpus a pečeme při 120 °C asi 60 minut. Po upečení necháme zchladnout na pokojovou teplotu, poté dáme ztuhnout do ledničky. Podáváme se zakysanou smetanou, můžeme ozdobit borůvkami nebo jedlými květy.