Vaše recepty
Vyzkoušejte recept na Borůvkový cheesecake
Borůvkový cheesecake
Na přípravu receptu je potřeba:
Korpus:
- 130 g máslových sušenek
- 60 g másla
- 1 lžička mleté skořice
Náplň:
- 800 g mascarpone
- 200 g borůvek
- 4 vejce
- 100 g vanilkového cukru
- 100 g krupicového cukru
- zakysaná smetana na podávání
Postup přípravy:
Sušenky vložíme do pytlíku a rozdrtíme, poté je promícháme s máslem a skořicí. Vzniklou hmotu důkladně upěchujeme na dno dortové formy, vyložíme pečícím papírem. Pečeme při 180 °C asi 5 minut a poté necháme vychladnout.
Společně rozmixujeme borůvky, vejce, vanilkový a krupicový cukr. Směs poté vmícháme do mascarpone. Hotovou směs vlijeme na předpečený korpus a pečeme při 120 °C asi 60 minut. Po upečení necháme zchladnout na pokojovou teplotu, poté dáme ztuhnout do ledničky. Podáváme se zakysanou smetanou, můžeme ozdobit borůvkami nebo jedlými květy.