Vaše recepty
Vyzkoušejte skvělý recept, který jste nám poslali
vy sami...
Babiččiny masové bochánky
Na přípravu receptu je potřeba:
- 1/2 kg vepřového masa
- 1/2 kg hovězího masa
- 5 rohlíků
- trocha mléka
- 2 vejce
- 1 cibule
- 3-4 stroužky česneku
- koření čubrica a zabíjačkové koření (po jedné zarovnané lžičce)
- pepř a sůl dle chuti
Postup přípravy:
Pomletá masa smícháme s vejci, nadrobno nakrájenou cibulí, prolisovaným česnekem, pepřem, solí a kořením.
Přimícháme vymačkané, na kostky nakrájené rohlíky, předem navlhčené mlékem. Ze směsi tvarujeme v dlani bochánky, které pokládáme na plátky sádla na pečícím plechu.
Na vrch každého bochánku položíme plátek slaniny. Podlejem trochou vody a pečeme v troubě při 180° C do zlatova. Přílohou je knedlík se zelím.
Poznámka: Před pečením bochánků z trochy směsi opeče malý karbanátek pro zjištění chuti.